Blog Widget by LinkWithin

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Χρυσαυγίτες χτύπησαν το δήμαρχο Κορίνθου



Θρασύτατη επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του δημάρχου Κορίνθου Αλέκου Πνευματικού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την καταγγελία, περίπου 20 μέλη της Χρυσής Αυγής περικύκλωσαν τον δήμαρχο κατά την διάρκεια επιχείρησης για την κατάσβεση φωτιάς στη περιοχή Σολωμός. Τον προπηλάκησαν και στην συνέχεια ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Ε. Μπούκουρας του επιτέθηκε και τον έριξε στο έδαφος! Τις τελευταίες μέρες η Χρυσή Αυγή έχει κορυφώσει τις δραστηριότητες της στο νομό Κορινθίας. Πριν λίγες μέρες, στη τελετή για τον εορτασμό της μάχης των Δερβενακίων, Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν φραστικά κατά των πολιτικών που παραβρέθηκαν στη τελετή ξεσπώντας σε συνθήματα όπως «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί».
 

Ο δήμαρχος Κορίνθου περιγράφει το περιστατικό, αλλά και άλλα επεισόδια με πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες στην Κόρινθο στο ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο σε συνομιλία με τον Κυριάκο Μαντούβαλο στην εκπομπή Μαγκαζίνο.
Από τα όσα λέει ο Αλέκος Πνευματικός προκύπτει ότι εδώ και 2-3 μήνες οι χρυσαυγίτες εμφανίζονται σε αγήματα, απειλούν και επιτίθενται σε μετανάστες, ενώ η αστυνομία δεν επεμβαίνει. Μια παθητική στάση που σύμφωνα με το δήμαρχο εγείρει πολλά ερωτήματα.

Η επιθετική παρουσία της Χρυσής Αυγής στον εορτασμό στα Δερβενάκια

Στελέχη της Χρυσής Αυγής την περασμένη Πέμπτη αποδοκίμασαν έντονα τον βουλευτή και τον δήμαρχο της Νέας Δημοκρατίας στα Δερβρνάκια κατά τον καθιερωμένο εορτασμό της επετείου της ιστορικής μάχης στην περιοχή
Πολλά μέλη της παράταξης φτάνουν μπροστά από το μνημείο με σημαίες ανά χείρας και την κλασική πλέον μαύρη μπλούζα της παράταξης, συνοδεία και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση, γνωστού και ως... Καραϊσκάκη. «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί» άρχισαν να φωνάζουν απευθυνόμενοι στον δήμαρχο Κορινθίων, Αλ. Πνευματικό. 
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος είναι η δεύτερη χρονιά που κατά τον εορτασμό κάνουν την εμφάνισή τους παραταγμένοι σε άγημα οι χρυσαυγίτες.



 Oλόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κορινθίας είναι το εξής:
"Νέα φασιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία. Μετά τις επιθέσεις σε πεινασμένους μετανάστες, τις φραστικές αντεγκλίσεις με πολίτες και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις προσπάθειες
εκφοβισμού των δημάρχων Κορινθίων και Νεμέας, επιτέθηκαν -και σωματικά
πια- στο δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέκο Πνευματικό. Η λεκτική βία έγινε πλέον και σωματική και δεν απευθύνεται σε ανήμπορους μετανάστες αλλά
σε όλη την κοινωνία.

Ενώ μαινόταν η φωτιά στο Σολωμό, 20 περίπου μέλη της Χ.Α., μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκομένων, περικύκλωσαν το δήμαρχο βρίζοντάς τον, με τον αρχηγό τους -βουλευτή;;;!!!- Κορινθίας Ε. Μπούκουρα να
του επιτίθεται και να τον ρίχνει στο έδαφος.
Οι πολίτες, που προσπάθησαν να βοηθήσουν το δήμαρχο, προπηλακίστηκαν και αυτοί από τους χρυσαυγίτες. Όταν έφθασε η αστυνομία, είχαν όπως συνηθίζουν εξαφανιστεί.
Καλούμε την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας να παρέμβει για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα φασισμού της Χ.Α. στο νομό. Είναι έξω από κάθε έννοια δημοκρατίας η δράση αυτών των παραβατικών ατόμων, που
ελέω εκλογικού νόμου ορκίζονται βουλευτές, και όσων βρίσκουν προστασία
δίπλα τους. Να αποδοθούν ευθύνες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, άμεσα.
Καλούμε τους κορίνθιους πολίτες να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι στις εκτός νόμου φασιστικές και ρατσιστικές πρακτικές της Χ.Α, γιατί το μέλλον μιας κοινωνίας χτίζεται μόνο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Καλούμε κάθε ενεργό δημοκράτη σε εγρήγορση, γιατί το "αυγό του φιδιού" έχει πλέον εκκολαφθεί.  Απαιτούμε να αποδοθούν σύντομα ευθύνες και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη, ακόμα και αν προσπαθήσουν να κρυφτούν πίσω από τη βουλευτική ασυλία.
 

                                                                     ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κορινθίας"

 Ακούστε την περιγραφή αλλά και τις καταγγελίες του δημάρχου για τα επικίνδυνα αυτά περιστατικά, αλλά και για την απάθεια της Πολιτείας και της Αστυνομίας να επέμβει και να τα αντιμετωπίσει.





Το tweet Κασιδιάρη για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου